Ovesné sušenky s vůní kokosu

11:36:00

Každý má podle mě jednou za čas období, kdy je šíleně namotivovaný žít zdravě, jíst zdravě a cítit se zdravě. Já jsem v této náladě vyrazila s rodinou do obchodu a nutně jsem potřebovala obrovský pytel ovesných vloček, abych si mohla dělat ovesnou kaši a fotit ji na Instagram se spoustou hashtagů. Kaši jsem udělala jednou a chuťově byla ještě víc nechutná, než vypadala. No a tak přišla důležitá otázka, co s vločkami. Miluju křupavé. Miluju kokosové. Miluju voňavé. Miluju tyhle sušenky.
V rámci možností jde o zdravý recept, takže si ho můžete vychutnat bez výčitek. Hlavně jsou ale sušenky neskutečně jednoduché, takže je zvládnete úplně s přehledem a během půlhodinky jsou na stole.

Budete potřebovat:
90g ovesných vloček
45g strouhaného kokosu
jeden velký zralý banán
1 a ½ vrchovatou lžíci medu

V míse smíchejte vločky, kokos a přidejte i med. Vedle si na prkýnku rozmačkejte banán vidličkou a přidejte ho do misky. Míchejte vidličkou dokud se nevytvoří tvarovatelné těsto. Pokud jste trochu líní, můžete jen všechny suroviny dát do mixéru a promixovat. Vločky se tím ale rozmixují na moc malé kousky a vy tím tak přijdete o zajímavou texturu, takže to moc nedoporučuji.
Teď přichází můj trik pro perfektně kulaté sušenky. Použijte kulaté vykrajovátko na perníčky a napresujte do něj přiměřené množství těsta (tloušťku určete podle fotek) a dejte péct do trouby předehřáté na 150°C na cca 30 minut. Množství těsta vychází na 10 sušenek, ale záleží na jejich tloušťce a velikosti. Po vytažení z trouby jen nechte zchladnout.


Tohle je recept na základní těsto a upřímně řečeno samo o sobě to není nic moc. Proto doporučuji přidat další ingredience pro doplnění chuti. Dobré kombinace jsou:
  • na kousky nakrájené sušené ovoce (brusinky, rozinky, meruňky…)
  • na kousky nakrájená kandovaná pomerančová kůra a kousky hořké čokolády
  • nasekané ořechy (mandle, pekany, lískové…)
Jako vždy se na mě neváhejte obrátit s dotazy a názory.
Maya















You Might Also Like

3 komentářů

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Super recept, opět nádherná fotka. Trošku mi to připomíná domácí pamlsky pro koníky 😁

    OdpovědětVymazat