3x cookies

11:05:00

Veganství je poměrně ožehavé téma a z fleku bych o něm napsala knížku. Protože ale nechci nikoho urazit, moc se rozepisovat nebudu. 

Z mého pohledu je to sociální sebevražda. Když jdete s přáteli nevegany ven, každý se musí přizpůsobit vašim potřebám a při nejlepším jim uděláte ještě přednášku o tom, jak je kebab totální prasárna, a jak to můžou jíst. Pak se pohádáte, odstraníte z přátel a najdete si kamarády vegany. 
Dívám se na problém ale taky z druhé strany. Často mě zaráží, jak agresivní a neslušný někdo je jen kvůli tomu, že sám jí maso každý den a na dobrou noc pije půl litru kravskýho. To mimochodem taky neni zdravý, takže se pak nemůžou divit, že jim po zdravotní stránce není uplně ejchuchu.
Osobně jsem otevřená zařazování alternativ masa nebo mléčných výrobků do jídelníčků. Nikdy bych se ale s masem, vajíčky nebo mlékem nerozloučila nadobro. Takže všeho s mírou, zkuste se respektovat a nebuďte konzervy. Jiný nemusí znamenat špatný.
Tyhle sušenky jsou veganské, ale v případě, že jste zarytí antivegani, dají se udělat i ve verzi pro všežravé.


Snickerdoodles:
55g kokosového oleje
95g kokosového cukru
25ml rostlinného mléka
135g hladké mouky (klidně špaldové, nebo jiné "zdravější")
1/2 lžičky sody
1/2 lžičky prášku do pečiva
+ cukr a skořice na obalení

Olej v pevném stavu vyšlehejte s cukrem, přilijte mléko a rozmíchejte. Mouku, sodu a prášek do pečiva smíchejte ve vedlejší míse a po částech přidejte k mokré směsi. Těsto rozdělte na osm kuliček a obalte je ve skořicovém cukru. Kuličky zploštěte a pečte cca 10 minut na 180℃. 

Double chocolate:
55g kokosového oleje
95g kokosového cukru
25ml rostlinného mléka
90g hladké mouky (klidně špaldové, nebo jiné "zdravější")
10g holandského kakaa
1/2 lžičky sody
1/2 lžičky prášku do pečiva
kousky veganské čokolády

Olej v pevném stavu vyšlehejte s cukrem, přilijte mléko a rozmíchejte. Mouku, kakao, sodu a prášek do pečiva smíchejte ve vedlejší míse a po částech přidejte k mokré směsi. Nakonec přidejte čokoládu. Těsto rozdělte na osm kuliček, mírně je zploštěte a pečte cca 10 minut na 180℃.

Oatmeal and raisin:
55g kokosového oleje
95g kokosového cukru
25ml rostlinného mléka
100g hladké mouky (klidně špaldové, nebo jiné "zdravější")
22g ovesných vloček
rozinky
1/2 lžičky sody
1/2 lžičky prášku do pečiva

Olej v pevném stavu vyšlehejte s cukrem, přilijte mléko a rozmíchejte. Mouku, vločky, sodu a prášek do pečiva smíchejte ve vedlejší míse a po částech přidejte k mokré směsi. Nakonec přidejte rozinky. Těsto rozdělte na osm kuliček, mírně je zploštěte a pečte cca 10 minut na 180℃. 

Kdyby vám těsto přišlo v jakékoli variantě příliš lepivé, nechte ho zchladnout v lednici.

Maya





You Might Also Like

0 komentářů