Chocolate chip cookies

0:47:00

S dobrou sušenkou je to jako se Svíčkovou. Každá rodina si střeží svůj přísně tajný recept a považuje ho za nejlepší z nejlepších. Než se dostanete k té opravdu správné sušence, může to zabrat hodně času. V mém případě asi sedm ozkoušených receptů. Většina katastrofální. Vám hledání perfektního receptu usnadním. Upečte si tyhle sušenky a už nikdy nebudete chtít jiné. Zaručeně.

Na cca 36 sušenek:
100g třtinového cukru
100g krystalového cukru
180g změklého másla
2 vejce
270g hladké mouky
lžička jedlé sody
špetka soli
300g nasekané čokolády (ano, je to hodně, vím)

Oba cukry a máslo vymíchejte do světlé pěny, po jednom zapracujte vejce. Ve vedlejší míse promíchejte mouku se sodou a solí a po lžících předávejte v těstu. Když se začnou vytvářet hrudky těsta, přestaňte pracovat a přidejte kousky čokolády. Pokud jste doteď pracovali se šlehačem, odložte ho a čokoládu zapracujte rukou. Kdybyste pokračovali s metličkami, čokoláda by se začala až moc drtit a mohla by obarvit celé těsto.
Vzniklé těsto zabalte do potravinářské folie a nechte asi hodinku odpočinout v lednici. Máslo se totiž zpracováváním poměrně dost rozehřálo a kdybyste začali péct ihned, sušenky by byly až moc rozteklé.
Z vychlazeného těsta dělejte kuličky a následně je zploštěte dlaní. Můj trik je těsto dávat do formy na muffiny. Všechny sušenky jsou pak stejné a hezky kulaté. Formu ale nezapomeňte vymazat máslem! Pokud takovou formu nevlastníte, sušenky jednoduše naskládejte na plech s pečícím papírem. Funguje to stejně dobře, jen nezapomeňte na rozestupy mezi jednotlivými sušenkami, aby vám nevznikla velká sušenková placka.
Sušenky poputují do trouby vyhřáté na 190℃ na 8-10 minut.

Přísahám, že normálně vypadají mnohem líp. Doma ale zrovna byla jen špaldová mouka, takže nevyšli podle představ. Chuť byla ale stále delikátní.
Maya

You Might Also Like

0 komentářů